Detta gör vi

Vi tror på att hjälpa människor när det behövs där det behövs

Detta gör vi

Varje kväll efter att alla affärer har stängt går många ungdomar till Nordstan i Göteborg för att slippa vara ute i kylan. En del har inget hem att gå till och därför går de dit. Andra är ute för att träffa kompisar och en del för att få tag på droger. 

Varje tisdag kväll går ett av våra team på Dream Center ut för att träffa dessa ungdomar. Vår avsikt är att bygga relationer och att lära känna dem. Många av ungdomarna saknar stabila vuxna människor runt sig. Vissa har aldrig haft någon i sin närhet som brytt sig om hur de mår. Därför vill vi finnas till för dem ute på gatan. Vi vill se deras behov och göra något åt dem. Vi vill lyssna, visa kärlek och uppmuntra.

Change är en personlig samtalsgrupp där ungdomarna själva väljer vad som ska tas upp. På Change pratar vi om sådant som berör deras vardag. Vi blundar inte för verkligheten, utan söker tillsammans en väg framåt ut ur hopplösheten och belyser vårt hopp till Gud mitt i deras situation. 

Varje måndag mellan 19.00-21.30 träffas vi för att äta, samtala och umgås tillsammans. Vi får tillfälle att prata om det som gör ont – i kärlek och respekt. Varje samling är unik och varje samling berör på djupet på olika sätt.

Vi gör gängbytet möjligt. Det ser vi på Happy Friday då vårt center blir ett alternativ för dem som annars brukar hänga på köpcentrum eller i förorten. Fredagen är en kväll då det kan vara högre tryck på centret och vi kan se att många av ungdomarna mår sämre då än under andra dagar i veckan. Att vi har öppet centret gör skillnad. Det förebygger missbruk och våld som annars brukar vara en del av mångas vardag.

Varje fredag mellan 19.30-23.00 öppnar vårt center för en rolig kväll med mat och gemenskap.

Detta är gruppen uteslutande för tjejer. Unga kvinnor som inte är vana vid att få uppmärksamhet, räknas med eller stå i centrum. Hos oss får de ta plats. På Sisters träffas man, talar om livet och inspireras. En gång i månaden ordnar våra volontärer en festkväll där vi hittar på något roligt för tjejerna, ett minne och en upplevelse. 

Så här säger Louice, en av våra volontärer: ”Att lyfta dessa tjejer och bekräfta dem är en ära. Vi tror att dessa kvällarna är så betydelsefulla. Vi har börjat få många djupa samtal med flera av tjejerna, men vi måste vara uthålliga. Det handlar om att vinna deras förtroende och förmedla Jesus kärlek genom våra händer och fötter, genom våra ord och handlingar.”

Läs mer om Sisters här.

Många av dem som besöker Dream Center lever i ekonomisk utsatthet eller hemlöshet. Där vill vi konkret möta de behov vi ser. Tack vare privatpersoner och företag som sponsrar oss, samt samarbete med Smyrnakyrkans Manna kan vi varje vecka servera varm mat och dela ut matkassar, hygienartiklar och kläder till dem som besöker Dream Center.

Vill du som privatperson och företag sponsra så att vi kan hjälpa ännu fler – välkommen att kontakta oss!

Våra ungdomar

I Göteborg bor det många barn och ungdomar som helt saknar förutsättningar för en normal och trygg uppväxt. Ibland missar samhället dem som finns oss närmast och glömmer att det finns barn som behöver hjälp även här i Göteborg. 

Vi träffar dagligen ungdomar som lever i fattigdom, drogmissbruk, med psykisk ohälsa och i trasiga hemförhållanden. Det är dessa ungdomar som vi brinner för att hjälpa.

SÅ arbetar vi

Vi tror på att hjälpa människor när det behövs där det behövs! Därför arbetar Dream Centers verksamhet utifrån två perspektiv och arbetsätt:

1. Vi har en uppsökande fältverksamhet där vi når dem som har det svårt på plats i deras egna miljö och vardag.

2. DreamCenter är även en öppen verksamhet för de ungdomar som vill vara hos oss, i en annan miljö än den de är vana vid och vill komma iväg från. Vi talar med de ungdomar som vill eller aktiverar dem som inte vill prata . Det kan röra sig om allt från läxhjälp eller att fira jul tillsammans. Vi försöker hitta det unika i alla. 

Varje helg kommer 60 – 70 ungdomar till Dream Center. Och när de kommer till oss håller de sig borta från gäng, droger och annan kriminalitet.

 Många av de ungdomar som besöker oss ser Dream Center som deras andra familj och hem, “dem du kan lita på”. Vi finns där myndigheterna inte alltid kan inge förtroende eller helt enkelt inte räcker till.

röster från verksamheten

Som volontär på Dream Center fick jag se vad det verkligen kunde betyda för ungdomar att få möta vuxna som bryr sig, som ordnar jul när det inte blir någon hemma och som räcker ut en hand när alla andra vänt ryggen."

Emmelie

DreamCenter är med och sår in hopp i dessa ungdomars liv. Och hur livsviktigt är det inte att varje människa får bära på ett hopp? Vi är som en stor familj”

Erika

Ge en gåva för framtidstro och hopp!

90 037 99

Ge en gåva via Swish

90 03 79-9

Ge en gåva via plusgiro

Stäng menyn