Vårt arbete

Vi tror på att hjälpa människor när det behövs, där det behövs.

Bröd- & matutdelning

 

Onsdagar, DC-Lunch till behövande 12.00–14.00
Fredagar, Bröd- och Matutdelning till behövande 13.00–15.00

Många av dem som besöker DreamCenter lever i ekonomisk utsatthet och/eller hemlöshet. Där vill vi konkret möta de behov vi ser. Tack vare privatpersoner och företag som vill sponsra kan vi varje vecka dela ut bröd och servera god mat till dem som besöker DreamCenter.

DC-action

Fredagar, kl. 17.00–21.00

DC-Action är en kväll då vi har kul tillsammans. Varannan fredag har vi olika happenings. Det kan vara bordtennisturnering, brädspel, TV-spel, tävlingar, filmkvällar, grillkvällar etc. Istället för att hänga på Backaplan eller någon annanstans kan vi göra något meningsfullt tillsammans.

Vi bjuder på något att äta samt god gemenskap.

DC Com – DreamCenter Community

DC Com

DreamCenter har fått ett eget boende i Åkered, Västra Frölunda som vi kallar för DreamCenter Community, eller kort ”DC Com”. Det är ett kristet kollektiv där volontärer och elever från vår Bibelskola  kan bo medans de är engagerade på DC. Kontakta oss gärna för mer information.

Dream Support (Samtalsjour – Rådgivning)

Du som behöver prata med någon kom till DreamStore på tisdagar och fredagar och prata med Marie Johansson.
Tisdagar 13.00–15.30
Fredagar 13.00–16.00

Du kan också ringa på telefonnummer 0760-226171.

Mitt i den period vi nu är i så vill vi på DreamCenter bidra till att skapa nya mötesplatser. När vi just nu inte kan komma varandra nära fysiskt genom en kram kan vi istället komma varandra nära genom att dela våra tankar och känslor och lyssna på varandra. Vi vill finnas här och erbjuda en möjlighet att få dela de tankar och känslor som du har och omfamna det som du har på hjärtat.

Det finns alltid skäl för en kopp och ett samtal.

Fotbollsträning

Varje onsdag, kl. 17.00–19.00

Vi spelar fotboll tillsammans, med duktiga fotbollstränare. På vintern är det inomhusfotboll i en hall på Hisingen, annars utomhus på en fotbollsplan. Kom med och lira! Vi träffas på DreamCenter kl.17.00. Kontakta Emil (0736-405591) för mer info.

Fältteamet

Måndagar och onsdagar, kl. 18.00

Varje måndag och onsdag kväll går ett team från DreamCenter ut på Hjalmar Brantingsplatsen. Vår avsikt är att bygga relationer och att lära känna ungdomar och andra i närområdet. Många av ungdomarna saknar stabila vuxna människor runt sig. Vissa har aldrig haft någon i sin närhet som brytt sig om hur de mår. Därför vill vi finnas till för dem ute på gatan. Vi vill lyssna, visa kärlek, uppmuntra och visa att vi bryr oss. På Hjalmar Brantingsplatsen serverar vi kaffe och bullar, samt informerar om och bjuder in till DreamCenters olika aktiviteter.

Här finns det möjlighet för dig som skulle vilja vara med och vara delaktig i vårt fältarbete att bli en del av vårt team. Du som är intresserad av fältarbete; välkommen till DreamCenter kl. 18.00 på måndagar och onsdagar. Du kan också kontakta oss för mer information. Se kontaktuppgifter här.

Hjälp ur Missbruk/Kriminalitet

A-CRA (Adolescent Community Reinforcement Approach) är ett öppenvårdsprogram för ungdomar och unga vuxna. Programmet bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT) och motiverande samtal och lägger stort fokus på att motivera till nya, mer hälsosamma beteenden.

Vill du ha hjälp att ta dig ur ett misssbruk och eller ohälsosamma beteenden så kontakta oss. Vi är utbildade A-CRA terapeuter och vill gärna hjälpa dig. Ring till Bittan Ekman 0705-281435 eller Mats Peter 0736-868825.

Läxhjälp

Torsdagar, kl. 16.00–18.00

DreamCenter erbjuder läxhjälp för ungdomar i grundskolan. Vi är ett gäng tjejer och killar som gärna vill hjälpa dig som behöver lite extra stöd med skolarbetet. Vi bjuder också på fika!

Musikstudio

Måndagar och fredagar, 18.00–21.00

DreamCenter har en fin musikstudio där du kan spela in din musik eller rap m.m. Varje måndag och fredag kl. 18.00–20.00 kan du komma till DC och upptäcka dina gåvor inom musikens värld och få hjälp att göra enkla inspelningar.

Varmt välkommen!

Sisters

En onsdag i månaden, kl. 18.00–21.00

Detta är gruppen uteslutande för tjejer. På Sisters träffas man, talar om livet och inspireras. Tjejer hjälper tjejer. En gång i månaden ordnar vi en festkväll där vi hittar på något roligt, ett minne och en upplevelse som kan vara en början till ett förändrat liv. Exempel på events som vi anordnar; Spakvällar, Klädbytarkvällar på DreamStore, Filmkvällar, Intressanta talare som berättar om hur deras liv har förändrats.

Välkommen till Sisters-kvällar en onsdag/månad kl.18.00–21.00. Räkna med Gott Fika!

Läs mer om Sisters här!

Speakers Corner

Måndagar, kl. 18.30–20.30

Speakers Corner är en kväll där en eller flera berättar om sitt liv eller något annat man vill dela med sig av. Utifrån våra olika bidrag hittar vi inspiration hur detta kan boosta/inspirera våra liv. På Speakers Corner pratar vi om sådant som berör vår vardag. Vi blundar inte för verkligheten, utan tar tillfället att prata om det som är viktigt – i kärlek och respekt. Tillsammans söker vi en väg framåt och ger varandra hopp till ett förändrat liv. Vi tror att Gud vill vara med i denna process, att ge oss mod att förändra det vi kan.

Varje måndag träffas vi för att äta, samtala och umgås. Välkommen!

Våra ungdomar

I Göteborg bor det många barn och ungdomar som helt saknar förutsättningar för en normal och trygg uppväxt. Vi träffar dagligen ungdomar som lever i fattigdom, drogmissbruk, med psykisk ohälsa och i trasiga hemförhållanden. Det är dessa ungdomar som vi brinner för att hjälpa.

Så här arbetar vi

Vi tror på att hjälpa människor när det behövs där det behövs! Därför arbetar DreamCenters verksamhet utifrån två perspektiv och arbetssätt:

1. Vi har en uppsökande fältverksamhet där vi når dem som har det svårt på plats i deras egna miljö och vardag.
2. DreamCenter är även en öppen verksamhet för de ungdomar som vill vara hos oss, i en annan miljö än den de är vana vid och vill komma iväg från. Det kan röra sig om allt från läxhjälp eller att fira jul tillsammans. Vi försöker hitta det unika i alla.

Varje helg kommer många ungdomar till DreamCenter. Och när de kommer till oss håller de sig borta från gäng, droger och annan kriminalitet.
Många av de ungdomar som besöker oss ser DreamCenter som deras andra familj och hem.

Våra ungdomar

I Göteborg bor det många barn och ungdomar som helt saknar förutsättningar för en normal och trygg uppväxt. Ibland missar samhället dem som finns oss närmast och glömmer att det finns barn som behöver hjälp även här i Göteborg.
Vi träffar dagligen ungdomar som lever i fattigdom, drogmissbruk, med psykisk ohälsa och i trasiga hemförhållanden. Det är dessa ungdomar som vi brinner för att hjälpa.

Så arbetar vi

Vi tror på att hjälpa människor när det behövs där det behövs! Därför arbetar DreamCenters verksamhet utifrån två perspektiv och arbetssätt:
1. Vi har en uppsökande fältverksamhet där vi når dem som har det svårt på plats i deras egna miljö och vardag.
2. DreamCenter är även en öppen verksamhet för de ungdomar som vill vara hos oss, i en annan miljö än den de är vana vid och vill komma iväg från. Vi talar med de ungdomar som vill eller aktiverar dem som inte vill prata . Det kan röra sig om allt från läxhjälp eller att fira jul tillsammans. Vi försöker hitta det unika i alla.
Varje helg kommer 60–70 ungdomar till DreamCenter. Och när de kommer till oss håller de sig borta från gäng, droger och annan kriminalitet.
Många av de ungdomar som besöker oss ser DreamCenter som deras andra familj och hem, “dem du kan lita på”. Vi finns där myndigheterna inte alltid kan inge förtroende eller helt enkelt inte räcker till.

Röster från verksamheten

DreamCenter är en varm ostrukturerad gemenskap, där precis alla får plats. Det är olikt alla andra ställen och ett möjligheternas centrum.

Dreamcenter är en drömverkstad där drömmar kan födas, formas och förverkligas. Drömmar som håller och ger framtidstro.”

Dana

DreamCenter är en Fristad där man kan slappna av och utvecklas och växa i sina gåvor, samtidigt som jag får distans till mig själv och gör något för någon annan.

Jag har fått detta uppdrag från Gud att vara en förebild för utsatta ungdomar som kanske riskerar att hamna snett i livet, att få visa på en annan väg som kan leda till ett gott liv.”

Emil